Een wereldbaan, altijd dichtbij

Échte operator voor de klas, een eye-opener

Tim van Rens, operator bij Lutèce heeft samen met PML drie klassen met vierde-jaars vmbo jongeren van College Den Hulster in volledige operator-outfit geïnformeerd over Procestechniek en Maintenance. Hij heeft enthousiast verteld over Lutèce, één van de grootste verwerkers van champignonconserven wereldwijd en gevestigd in Velden, het geautomatiseerde productieproces (ondersteund met een video) en zijn afwisselende werkdag. Tim geeft aan dat het werk als operator erg uitdagend is en dat hij door de ploegendiensten veel tijd heeft voor zijn gezin en leuke dingen.


Tim had zijn werkkleding aan en een haarnetje op. “Waarom is de werkkleding wit en waarom een haarnetje en geen helm?” was een veelgestelde vraag van de leerlingen. Dat komt door de hygiëne-regels, die bij elk food-bedrijf gelden, alles moet schoon zijn. Zeker als je zoals hier werkt met champignons.
 
Van de aanwezige leerlingen bleek een handjevol familieleden werkzaam te zijn in de Procestechniek, Maintenance of Laboratoriumtechniek. Maar voor de meesten was dit toch een onbekende sector.
Door de presentatie van Tim zijn meerdere leerlingen geïnteresseerd geraakt om samen met hun ouders een bezoek te brengen aan Lutèce. En misschien is dit de opstap naar een keuze voor de mbo opleiding Procestechniek of Mechatronica Maintenance bij Gilde Opleidingen.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: