Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek en Maintenance


Ploegendienst:
Vijfploegendienst/ volcontinu


Niveau medewerkers:
Operator: niveau 2, 3 en 4, Maintenance: niveau 2, 3 en 4; Laboratoriumtechniek: niveau 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
SABIC
Europaboulevard 1
6135 LD Sittard
T. Nederland
T. 046-722 26 48
E. sabic.recruitment@sabic-europe.com
Bezoek website


Postadres:
Postbus 5151
6130 PD Sittard

SABIC

SABIC is een internationaal petrochemisch bedrijf. Het Europese hoofdkantoor ligt in Sittard en is een van de productielocaties op het Chemelot Industrial Park in Geleen.

In Geleen maken we grondstoffen voor de productie van verschillende plastic korrels die gemaakt zijn van koolwaterstoffen die we uit geraffineerde aardolie halen.

De plastic korrels worden door onze klanten verwerkt in eindproducten, zoals autobumpers, injectiespuiten, speelgoed, verpakkingsmateriaal, telefoononderdelen, ruimtevaarthelmen, stadiondaken en pijpleidingen. Elke dag kom je materialen van SABIC tegen.

INNOVATIES

SABIC is het eerste petrochemische bedrijf dat een chemische recycling uitvoert van moeilijk verwerkbaar plastic afval naar de oorspronkelijke grondstof voor plastic.  

Dit afval wordt anders verbrand of gestort. De fabriek zal naar verwachting in 2021 in bedrijf gaan en is een mijlpaal voor SABIC in het licht van de circulaire economie en de duurzaamheidsdoelstellingen van de onderneming. SABIC werkt samen met klanten zoals Unilever en Tupperware om nieuwe, hoge-kwaliteit producten te ontwikkelen van het chemisch recycled plastic.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: