Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek


Ploegendienst:
Vijfploegendienst/ volcontinue


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 3 & 4


Bezoekadres:
Celanese Production Netherlands
De Asselen Kuil 24
6161 RD GELEEN
T. Nederland
T. 046-438 98 21
E. roy.leurs@celanese.com
Bezoek website


Postadres:
Postbus 250
6190 AG BEEK

Celanese Production Netherlands

Wij van Celanese Production Netherlands maken witte vloeibare lijmproducten voor verven, lijmen en heel veel andere toepassingen. We gebruiken verschillende ingrediënten en maken daar volgens bepaalde recepten ons product van. Het klinkt een beetje als koken, alleen moet je niet verwachten dat er iets eetbaars uitkomt... Integendeel… we gebruiken allerlei chemische grondstoffen en mengen die met water en een soort zeep. Op dit mengsel oefenen we vervolgens hoge druk uit (ongeveer 65 bar) in een zogenaamde reactor (een grote snelkookpan). Daarna wordt het product gefiltreerd en is het klaar om verkocht te worden. We noemen het dan een polymeerdispersie en het lijkt een beetje op melk of yoghurt.

De producten van Celanese Production Netherlands zijn echte wereldverbeteraars. Ze zorgen ervoor dat de producten waarin ze worden gebruikt hun werk beter doen. Glasvezel bijvoorbeeld, gebruikt voor de romp van een speedboot, is daardoor sterk genoeg om tegen een stootje te kunnen.

Ook in verf vind je ons product terug. Het zorgt ervoor dat de verf aan de muur blijft plakken en niet meteen naar beneden druipt. Andere voorbeelden van producten waarin onze polymeerdispersie wordt verwerkt: luiers, vloerbedekking, levensmiddelenverpakkingen, brochures, snoepverpakkingen, dashboards, verpakkingslijmen, boeken, enz.

Celanese Production Netherlands en onze producten vind je over de hele wereld. We hebben hoofdkantoren in Noord-Amerika, Azië en Europa. Het Europese hoofdkantoor ligt in Amsterdam. De productielocatie ligt in Geleen naast het Chemelot terrein.

Innovaties

De belangrijkste innovaties waar wij aan werken is om met de bestaande fabriek meer product te kunnen maken. Naast veranderingen van processen betekent dat ook veranderingen van werken voor de mensen. We maken steeds meer product met dezelfde mensen. Automatisering en slimmer werken zijn hier de sleutelwoorden voor.

Foto's
 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: