Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek


Niveau medewerkers:
Operator: niveau 2, 3


Bezoekadres:
Air Liquide Acetylene B.V.
Kerenshofweg 101
6167 AE GELEEN
T. Nederland
T. 040-250 39 20
E. kurt.schreurs@airliquide.com
Bezoek website


Postadres:
Postbus 475
6160 AL GELEEN

Air Liquide Acetylene B.V.

Air Liquide is een internationale onderneming die zich specialiseert in het produceren en leveren van industriële en medische gassen en de daaraan gekoppelde services. Air Liquide heeft haar activiteiten onderverdeeld in vier World Business Lines: Large Industries, Industrial Merchant, Electronics en Healthcare welke klanten bedienen in ondermeer de chemie, elektronica, voedselindustrie, metaalnijverheid, laboratoria, technologie en gezondheidszorg.
Air Liquide Acetylene BV te Geleen maakt deel uit van de business line Industrial Merchant Benelux (AL IM Benelux). AL IM Benelux levert gassen, gasdistributie- en gasproductie-installaties aan afnemers in industrie, dienstverlening en medische sector. Gassen worden zowel in bulk als in cilinders aan de klant geleverd, dan wel met installaties bij de klant geproduceerd. Gas in cilinders wordt zowel direct, als via depots aan afnemers geleverd. Cilinders worden deels door AL IM Benelux gevuld en deels door derden. Installaties voor de productie van gassen en installaties voor de opslag van bulkgassen op locatie bij de klant worden door AL IM Benelux gebouwd, geëxploiteerd en onderhouden. Gassen worden door AL BV ingekocht bij productieorganisaties van het moederbedrijf en bij derden. AL IM Benelux heeft geen faciliteiten voor of activiteiten in het ontwerp en de ontwikkeling van nieuwe gassen of de toepassing daarvan. Binnen AL IM Benelux werken circa 500 medewerkers verdeeld over 6 locaties in België + Luxemburg (3), Nederland (3).

 

INNOVATIES

Voor Air Liquide in de Benelux gaat het economisch succes op lange termijn gepaard met de bescherming van het milieu en het nemen van sociale verantwoordelijkheid.

  • Elektrisch rijden op waterstof
  • Vloeibare argon, stikstof en zuurstof met een CO2 footprint gelijk aan nul: het Green Origin offer
  • De warmtewisselaar op basis van vloeibare CO2
Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: