Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance


Ploegendienst:
Dagdienst, vijfploegendienst/ volcontinue


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 3 & 4; Maintenance: niveau 3 & 4


Bezoekadres:
RWE Generation NL, Clauscentrale Maasbracht
Voortstraat 19
6051 JP MAASBRACHT
T. Nederland
T. 088-853 91 60
E. werkenbijrwegenerationnl@rwe.com
Bezoek website


Voortstraat 19 6051 JP MAASBRACHT

RWE Generation NL, Clauscentrale Maasbracht

Wat maken wij?

Het heeft geen kleur, het heeft geen geur. Je kunt het niet zien, je kunt het niet ruiken. RWE Generation produceert elektriciteit en warmte. In grote energiecentrales. Voor miljoenen afnemers in Nederland en daar buiten. Het transport gaat via hoogspanningskabels en je krijgt het thuis binnen via de meterkast en de wandcontactdoos (het stopcontact). Daar zou je kunnen voelen wat we maken, maar doe dat maar niet. Onze energiecentrales gebruiken steenkool, aardgas of biomassa als brandstof. Er wordt in Nederland ook steeds meer elektriciteit gemaakt met wind- en zonneenergie, maar wat als de zon niet schijnt en de wind niet waait? Wij kunnen altijd produceren  en vangen dus het wisselend aanbod van duurzame energie op. Wij zijn onmisbaar voor de leveringszekerheid van elektriciteit.

Waar kom je ons product tegen?

Onze grote energiecentrales leveren aan het elektriciteitsnet van Nederland. Zo kan iedereen er gebruik van maken. Maar in de praktijk gaat de stroom echt niet van Limburg naar Noord-Holland om daar een lamp te laten branden. Het meeste wordt in de wijde omgeving van de centrale gebruikt, al kan het via hoogspanningslijnen ook naar het buitenland worden geëxporteerd.

Waar vind je ons bedrijf?

RWE Generation NL is onderdeel van het grote Duitse energiebedrijf RWE dat in Europa actief is. De grote elektriciteitscentrales van RWE Generation staan in Eemshaven (Groningen), Geertruidenberg en Moerdijk (Noord-Brabant), Maasbracht en Geleen (Limburg). Onze enige waterkrachtcentrale ligt in Linne. De gasgestookte Clauscentrale in Maasbracht, door de twee koeltorens duidelijk zichtbaar langs de snelweg A2, is door de hoge gasprijzen tijdelijk uit bedrijf genomen. Maar momenteel vindt daar een grote revisie plaats, waarna de eenheid Claus-C weer in bedrijf genomen wordt.
Op het industrieterrein Chemelot, staat onze warmtekrachtcentrale Swentibold. Deze centrale levert elektriciteit en warmte (stoom) aan de bedrijven op het industrieterrein.

INNOVATIES

Op onze steenkoolcentrales (Geertruidenberg en Eemshaven) gaan we steenkool meer en meer vervangen door duurzame biomassa. Door het gebruik van biomassa produceren we grote hoeveelheden duurzame energie ook op momenten dat het niet waait of de zon niet schijnt. Inspecties van onze grote ketels doen we tegenwoordig met een drone. Deze drone kan tegen een stootje, streamt live beelden naar de inspecteurs en is geschikt om nauwkeurig te manoeuvreren in besloten ruimten.

FOTO'S 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: