Een wereldbaan, altijd dichtbij

Bedrijfsbezoek Smurfit Kappa Roermond Papier

“Ik rijd wedstrijden op een crossmotor, wil graag sleutelen en heb het gehad met de vmbo-school!”
 
De introductie van één van de vmbo’ers die samen met hun ouders deelnemen aan de PML-bedrijvendag bij Smurfit Kappa Roermond Papier op donderdag 6 juli jl.
 
Hij luistert geïnteresseerd naar het verhaal, dat Ron Sniekers vertelt over de papierfabriek Smurfit Kappa Roermond Papier.
“Elke dag komen 100 vrachtauto’s met oud papier de fabriek binnen. Hetzelfde aantal verlaat dezelfde dag nog de fabriek met dikke rollen nieuw papier”. Indrukwekkende aantallen.
 
Hij geniet zichtbaar van de rondleiding van de ervaren papiermaker Thijs van Neer, langs de supergrote papiermachines, de controlroom, de waterzuivering en de werkplaats werktuigbouw. Hier herkent hij gereedschappen van het sleutelen aan de motor.
 
Terug in de presentatieruimte doet Paul Jessen van Procestechniek & Maintenance Limburg hem het volgende voorstel.
- Je gaat nog één jaar naar jouw vmbo-school en haalt hier jouw diploma.
- We bekijken welk PML-bedrijf jou over een jaar een bbl-baan kan aanbieden (4 dagen werken, 1 dag naar school).
- Je komt naar VISTA college en krijgt daar een rondleiding door de praktijklokalen met info over de bbl-opleiding werktuigbouw.
 
Deze week is hij op bezoek bij VISTA college Sittard samen met zijn vader en moeder.
Sjef Claessens (bbl voorlichter) leidt hen rond en vertelt o.a. dat de theorielessen hier altijd aan de praktijk gekoppeld zijn.
Niet alleen proefwerkvragen schriftelijk beantwoorden, maar aan de draaiende machineonderdelen laten zien dat je het vak beheerst.
Dat spreekt hem wel aan.
 
Ben benieuwd wat hij over één jaar gaat doen.
Het aanbod ligt er!

 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: