Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek; Maintenance


Ploegendienst:
Dagdienst; volcontinu


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 2, 3 en 4; maintenance 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
Smurfit Kappa Roermond Papier
Mijnheerkensweg 18
6041 TA ROERMOND
T. 0475-38 42 39
E. linda.veugelers@smurfitkappa.nl
Bezoek website


Smurfit Kappa Roermond Papier

Smurfit Kappa Roermond Papier maakt al ruim 80 jaar Van oud papier weer ‘nieuw’ recycled papier dat de basis is voor golfkarton verpakkingen. En we doen meer dan dat. We willen samen verduurzamen, samen innoveren en samen veilig werken.

We behalen resultaten waar we trots op zijn. Resultaten waaraan iedere collega op zijn of haar eigen manier bijdraagt. En we willen verder. Continu verbeteren zit in onze genen. Samen maken we impact.

Ons bedrijf kent een veelzijdig productieproces dat veel kennis en expertise vergt op verschillende vakgebieden. Denk aan procestechnologie, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, procesautomatisering en energietechniek. Maar ook aan ondersteunende processen op het gebied van logistiek, waterzuivering, kwaliteit, ICT, inkoop en administratie. Mensen in functies van operator, monteur, logistiek medewerker tot aan engineer, procestechnoloog of inkoper. Bij ons bedrijf werken 285 mensen waarvan ongeveer de helft in volcontinu dienst. Ongeacht welke functie je vervult, op kantoor of op de werkvloer; samen zorgen we ervoor dat ons bedrijf 24 uur per dag, 7 dagen in de week blijft draaien en dat er papier van de machines rolt.

INNOVATIES
 

Smurfit Kappa hecht veel waarde aan duurzaamheid. Het zit verankerd in het DNA van Roermond Papier. Van het geproduceerde papier worden golfkarton verpakkingen gemaakt die hernieuwbaar, recyclebaar en biologisch afbreekbaar zijn. Deze verpakkingen keren na gemiddeld 6 weken als waardevolle grondstof weer terug in de vorm van oud papier. Het bedrijf wordt gezien als een van de koplopers op gebied van duurzaamheid, iets waar de medewerkers met recht trots op zijn. Qua energieverbruik hoort Roermond Papier bijvoorbeeld tot de top binnen haar sector in Europa. Circulariteit is een belangrijk speerpunt binnen de thema’s grondstoffen, energie, water en reststromen. Zo zetten wij reststromen van andere sectoren in als grondstof en andersom verwaardt het de eigen reststromen tot grondstoffen voor bijvoorbeeld de landbouw. 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: