Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance


Ploegendienst:
Vijfploegendienst/ volcontinue


Niveau medewerkers:
Operator: niveau 3, 4; maintenance: niveau 3, 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
USG Industrial Utilities
Kampstraat 101
6163 HE GELEEN
T. Nederland
T. 046-02 10 00
E. tessa.snellen-van-vollenhoven@usg.company
Bezoek website


Postadres:
Postbus 603
6160 MH GELEEN

USG Industrial Utilities

De fabrieken op Chemelot, het bedrijventerrein in Geleen waarop o.a. DSM, SABIC, OCI Nitrogen en ARLANXEO zijn gevestigd, kunnen niet zonder ons. USG Industrial Utilities produceert namelijk stoom, elektriciteit, verschillende soorten water, lucht en technische gassen voor de bedrijven op dit terrein. Daarnaast verzorgen we de verspreiding ervan via allerlei leidingen.

Stoom: stoom is de damp waarin water overgaat als het kookt. USG Industrial Utilities  produceert en oververhit stoom in stoomketels. De fabrieken gebruiken het als energiedrager en als grondstof voor de productie.

Elektriciteit: we produceren ook elektriciteit. Hiervoor, en voor het opwekken van stoom, maken we gebruik van drie warmtekrachtcentrales. Eén daarvan is supermodern, gebouwd in 1999.

Water: verder hebben de fabrieken op Chemelot water nodig. Bluswater bijvoorbeeld, of koelwater. Dit wordt door USG Industrial Utilities  uit het kanaal gepompt. Ook maken we demiwater. Dit is water waar alle zouten en gassen zijn uitgehaald. Het wordt vaak gebruikt als grondstof voor het opwekken van stoom. Ten slotte leveren we drinkwater voor sanitaire doeleinden en om te drinken natuurlijk.

Lucht: de 'longen' van Chemelot worden gevormd door ons pers- en meetluchtcompressorstation. Hier wordt de ademlucht en perslucht voor de fabrieken verzorgd. Perslucht is samengeperste en gezuiverde buitenlucht en wordt gebruikt voor allerlei industriële doeleinden.

De stoom opgewekt in onze centrales distribueren we naar de fabrieken op het Chemelot terrein zodat zij kunnen produceren. Daarnaast levert USG Industrial Utilities  diverse aanverwante producten die gebruikt worden bij allerlei industriële doeleinden.

USG Industrial Utilities  bevindt zich op Chemelot in Geleen. Er werken 150 werknemers, waarvan 75 in ploegendienst. Dit zijn vooral werktuigbouwkundigen, die de processen aansturen, bedienen en bewaken vanuit drie speciale kamers met uiterst moderne computers.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: