Een wereldbaan, altijd dichtbij

Week van de Procestechniek & Maintenance - Penn Color Venray

Dit jaar vindt de 23e editie van de Week van de Procestechniek & Maintenance plaats bij Penn Color, Inc.. Diverse PML bedrijven uit Midden- en Noord-Limburg verzorgen doe-activiteiten gekoppeld aan hun eigen product om zo de aanwezige 3e jaars vmbo- en havo leerlingen kennis te laten maken met de beroepen Procesoperator, maintenance technician en laborant.
 
De komende artikelen komen de PML bedrijven aan bod.
 
1.  Penn Color Internationaal Venray

Penn Color International verzorgt de ontwikkeling, productie en verkoop van inkten en kleurconcentraten op waterbasis en kunststof masterbatches.
Ze verwerken ruwe pigmenten in een poedervorm in een product waar de klant iets mee kan doen, bijvoorbeeld kleurgranulaat (korrels) voor verpakkingen voor de voedingsindustrie.
Deze week staat de Heinz ketchupfles centraal.
 
Naast de organisatie als gastbedrijf biedt Penn Color alle ruim 400 3e jaars vmbo- en havo leerlingen een rondleiding door de fabriek. Diverse medewerkers van Penn Color vertellen hoe vanuit de vraag van de klant de kleur voor de ketchupfles tot stand komt, wordt geproduceerd en verpakt.
 
Bart van Tienen, Nicole Janssen en collega’s bedankt voor het beschikbaar stellen van jullie bedrijf en voor de interessante en leerzame rondleiding.

 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: