Een wereldbaan, altijd dichtbij

Bedrijfsbezoek ARLANXEO

“Ik dacht dat Chemelot één groot bedrijf is”.
 
Een opmerking van één van de vmbo’ers, die de PML bedrijvendag bij ARLANXEO in Geleen bezoekt.
ARLANXEO is één van de pakweg 100 bedrijven op dit Industrial Park.
De vmbo’ers bezoeken samen met hun ouders dit chemisch bedrijf, dat synthetische rubbers maakt van waaruit weer ruitenwissers geproduceerd worden. Na de ontvangst worden de ouders rondgeleid door Sander van Susteren, de Quality Manager. Peter Koekelkoren (Instructeur) en Michaël (jonge procesoperator) begeleiden het groepje vmbo’ers door het productiebedrijf en de control-room.
Hierbij wordt ingegaan op de praktische vragen van jongeren zoals 'Wat is leuk aan dit werk?', 'Wat verdien je?', 'Wat zijn de werktijden?', 'Is het moeilijk werk?' enz.
Leuk dat Michaël vertelt over zijn eigen vmbo/mbo-schoolloopbaan, maar ook dat hij genoeg vrije tijd overhoudt voor zijn grote hobby, motorrijden.
Tot slot vertelt Paul Gardeniers, werkzaam als Shift supervisor bij ARLANXEO en docent procestechniek bij VISTA College (een unieke combinatie) over de dag-opleiding voor procesoperator.

Meerdere leerlingen hebben zich opgegeven voor het vervolgtraject: een meeloopdag bij VISTA College procestechniek en maintenance, een mogelijke eerste stap naar een boeiende baan als procesoperator of maintenance technician.
We wensen de jongeren veel succes met hun Loopbaan-Oriëntatie-Begeleiding (LOB)!

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: