Een wereldbaan, altijd dichtbij

Week van de Procestechniek & Maintenance - Goflex Stein

Tijdens deze week (30 januari t/m 3 februari a.s.) bezoeken 475 vmbo’ers/havisten en 65 docenten van alle Zuid-Limburgse scholen Goflex Young Professionals B.V. in Stein, een technisch opleidingsbedrijf.
 
Een unieke setting om de mbo beroepen in de procestechniek (met operator als hoogste mbo-salaris) zelf te ervaren.
 
Het centrale thema is limonade maken.
Als procesoperator nemen ze de limonadefabriek in gebruik en leren ze wat een proces is. Krijgen uitleg over een niveaumeting en voeren een paar opdrachten uit. In de Escaperoom/ snoepjesfabriek moeten ze binnen een bepaalde tijd diverse opdrachten oplossen om weer buiten te komen. En ze krijgen een virtuele rondleiding door een fabriek.    
 
In het laboratorium maken ze een sportdrankje en analyseren de dichtheid en het suikergehalte. Ook maken ze bio-plastic en leren kunststof herkennen (o.a. via een brandproef).

Bij de maintenance lossen ze storingen op, lassen (virtueel), programmeren een robotica arm en werken aan een pneumatiek opstelling.

Kom zaterdag a.s. tijdens de Open Dag ook kennismaken met de verschillende doe-activiteiten en beroepen.
Van 10.00 - 13.00 uur bij Goflex/Vakwijs, Nijverheidsweg 18c in Stein.

De activiteiten en groepen worden begeleid door:
AnQoreARLANXEOChemelot Innovation and Learning Labs ( CHILL )DSMEquans NederlandFibrantGoflex Young Professionals B.V.HAAN Industrial GroupOCI N.V.ProfCoreSABICSitech Services BVVISTA Onderzoek Industrie (procestechniek en maintenance), Vista College - Laboratoriumtechniek.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: