Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek en Maintenance


Ploegendienst:
Vijfploegendienst / volcontinu


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 3 en 4; Maintenance: niveau 3 en 4; Laboratoriumtechniek: niveau 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
DSM Nederland B.V.
Poststraat 1
6135 KR SITTARD
T. Nederland
T. 06-30 64 20 60
E. ilona-wj.smeets@dsm.com
Bezoek website


Postadres:
Postbus 43
6130 AA SITTARD

DSM Nederland B.V.

Koninklijke DSM N.V. is wereldwijd actief in gezondheid, voeding en duurzaam leven. Duurzaamheid is voor ons een verantwoordelijkheid, kernwaarde en centrale businessdriver. Met onze diepgaande kennis en brede expertise scheppen wij welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang. Waarde voor al onze stakeholders.

In Nederland is DSM actief met hoogwaardige productielocaties, ondersteunende diensten en unieke competenties en faciliteiten voor onderzoek en ontwikkeling. In moderne laboratoria werken onze wetenschappers aan maatschappelijke oplossingen in voeding en materialen die over de hele wereld hun weg vinden.

Innovaties

Het materialen centrum vormt een belangrijke basis van de onderzoeks- en marketingactiviteiten voor Materials Sciences van DSM. De materialen moeten niet alleen veilig, hoogwaardig en kwalitatief superieur zijn maar ook goed zijn voor het milieu en de mens.

Een voorbeeld: Bijna een derde van ons voedsel wordt verspild. Het slim verpakken van voedsel helpt om voedsel langer houdbaar te houden en minder snel weg te gooien. Met Arnitel heeft DSM een ademende verpakking ontwikkeld die de mix van vocht, zuurstof en CO2 van bijvoorbeeld sla in de verpakking reguleert. Daardoor komt de verpakte sla in een soort slaapstand en blijft de groente door de slimme verpakking veel langer goed.

Een ander voorbeeld: Dyneema, de sterkste vezel ter wereld en tegelijk heel licht en flexibel, kent vele innovatieve toepassingen in bijvoorbeeld snijbestendige handschoenen, scheepskabels en kogelwerende vesten. DSM zoekt continue naar innovatieve mogelijkheden voor dit karakteristieke vezel zoals een waterkering die bij een tsunami vanzelf uitklapt.

Als er een tsunami komt, klapt het doek met Dyneema door de kracht van het water direct uit en komt door een drijver omhoog. De drijver is met kabels van Dyneema verankerd. Zo ontstaat er snel een hoge muur die tot 20 meter water tegenhoudt en dodelijke slachtoffers en materiële schade kan voorkomen.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: