Een wereldbaan, altijd dichtbij

VMBO bovenbouw

leerjaar 3

Week van de Procestechniek & Maintenance

De leerlingen gaan nu echt naar een procestechniek omgeving. De beroepen van procesoperator, technician en laborant worden voorgesteld. Vervolgens voeren ze zelf opdrachten uit die behoren bij deze 3 beroepen, zoals papier/limonade maken, sleutelen/storingen oplossen/digitaal lassen en kwaliteitscontroles. Gecombineerd met fun activiteiten, zoals een escaperoom en photobooth met rekwisieten behorende bij de 3 beroepen. De vmbo leerlingen worden op school door hun eigen docent voorbereid via het werkboekje (zie: pmlimburg.nl). Alle leerlingen worden aansluitend via een brief uitgenodigd voor een meeloopdag bij een bedrijf.

De contactpersoon van school ontvangt een uitnodiging via PML.

 


Meeloopdag bij een bedrijf

Leerlingen die een toekomst in de procestechniek zien zitten en wis- en natuurkunde in hun vakkenpakket hebben, gaan een dag individueel naar een bedrijf. Ze lopen mee met een procesoperator, technician of een laborant, lunchen samen, hebben een gesprek met de HR-medewerker en maken een kort verslag. Zien ze hier (of bij een ander bedrijf) een toekomst voor zichzelf weggelegd, dan worden ze uitgenodigd voor een doe-dag bij het mbo.

Schrijf je hier in voor een meeloopdag bij een PML bedrijf.


Miniplant procestechniek

Op 7 vmbo scholen staan miniplants procestechniek, sommigen aangevuld met een maintenance unit. Deze worden ondersteund met een educatieve computergame waarmee leerlingen alle proceshandelingen “droog” kunnen oefenen voordat ze aan de slag gaan met de miniplant. 

 

Deelnemende bedrijven: