Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance


Ploegendienst:
Dagdienst


Niveau medewerkers:
Operator: niveau 3, 4; maintenance: niveau 3, 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
Waterschapsbedrijf Limburg
Maria Theresialaan 99
6043 CX ROERMOND
T. Nederland
T. 088-842 00 00
E. s.muller@wbl.nl
Bezoek website


Postadres:
Postbus 1315
6040 KH ROERMOND

Waterschapsbedrijf Limburg

Water. We halen er samen alles uit
Waterschapsbedrijf Limburg produceert gezuiverd afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Dat doen we innovatief en duurzaam, efficiënt en effectief. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel. We transporteren het afvalwater naar een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties, waar we het zuiveren en teruggeven aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof. Jaarlijks produceren we 150 miljoen m³ gezuiverd afvalwater en 100.000 ton zuiveringsslib en vormen hiermee een belangrijke schakel in de waterketen. Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg.

Schoon water, van levensbelang!
Iedereen gebruikt dagelijks zo'n 130 liter water voor zaken als drinken, douchen, het doorspoelen van het toilet, de afwas of de wasmachine. Ook bedrijven gebruiken en vervuilen water. Al dat afvalwater wordt getransporteerd naar een van de 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties van Waterschapsbedrijf Limburg. In totaal zuiveren deze installaties zo'n 150 miljoen m³ afvalwater per jaar. Het gezuiverde water stroomt terug in beken en rivieren. Het resterende zuiveringsslib wordt gedroogd en verwerkt tot korrels die worden hergebruikt als brandstof.

Onze mensen
Bij Waterschapsbedrijf Limburg zijn circa 150 collega's actief op uiteenlopende vakgebieden: van elektrotechniek, werktuigbouwkunde, civiele techniek en milieukunde tot en met human resource management, communicatie en financiën. Gezamenlijk leveren zij een bijdrage aan een gezondere en duurzamere samenleving.
Ongeveer de helft van de collega's werkt in het kantoorgebouw in Roermond; de andere helft verspreid over de provincie Limburg op een van onze 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties.

Onze organisatie
Met vijf units en negen teams is onze organisatie zo ingericht dat we ons werk zo effectief en efficiënt mogelijk kunnen doen: met korte lijnen, snel en doeltreffend! Met als resultaat het laagste zuiveringstarief van Nederland in 2016 en 2017.

Waterschapsbedrijf Limburg is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg.

 

INNOVATIES

  • Verdygo
  • 0-Waterconcept
  • Centrale Regelkamer
  • Pilot Water scheiden en indikken
  • Pilot Medicijnen uit afvalwater
  • TDH (Thermische Druk Hydrolyse)
  • RFID-chips in zandfilters
  • LoRa (Long Range Long Power)
  • Samenwerking in de waterketen
Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: