Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance, Laboratoriumtechniek


Ploegendienst:
Twee- en drieploegendienst


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 3 & 4, Mainenance: niveau 3 & 4, Laboratoriumtechniek niveau 3 & 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
Thielco Staalindustrie B.V.
Dr. Poelsstraat 2
5953 NP REUVER
T. Nederland
T. 077-476 93 50
E. h.vrenken@thielco.nl
Bezoek website


Postadres:
Postbus 4788
5953 ZK REUVER

Thielco Staalindustrie B.V.

Thielco Staalindustrie is specialist in roosters en oppervlakte-behandelingen

Thielco Staalindustrie

Roosterfabricage volautomatisch roosters en traptreden in alle soorten en maten voor de meest uiteenlopende toepassingen en een professionele oppervlaktebehandeling op één adres.

Thermisch verzinken
Door stalen producten thermisch te verzinken wordt een maximale bescherming tegen corrosie (aantasting van het materiaal) gegarandeerd. Thermisch verzinken is een dompelproces waarbij het vloeibare zink in alle hoeken van zowel open als holle onderdelen en constructies komt.

Thermisch centrifugaal verzinken
Thielco beschikt over keramische hoogtemperatuur zinkovens. Deze zijn uitermate geschikt voor het thermisch verzinken van allerlei bevestigingsmaterialen zoals bouten, moeren, beugels, klemmen, draadstangen en ankers. Dit wordt gedaan voor o.a. machinebouw, de windmolenindustrie, de automotive en de energiesector.

Mechanisch verzinken
Dit is een verfijnde techniek waarbij een zeer dunne beschermingslaag van 3 tot 85 micron (0,001 millimeter) mogelijk is. Het is een koud proces en wordt daarom alleen gebruikt bij kleine warmtegevoelige producten, zoals bijvoorbeeld geharde producten, verenstaal, m8-bouten, moeren, onderlegringen en draadnagels.

Poedercoaten
Het komt steeds vaker voor dat thermisch verzinkte materialen worden voorzien van een poedercoating (kleur).

Thielco Metal Coating

Thielco Staalindustrie is de enige licentiehouder in Nederland voor de Geomet® chroomvrije coatingtechnologie. Deze technologie biedt een milieuvriendelijk alternatief voor het - met oplosmiddelen, mechanisch of via electro- coaten of verzinken van kleinere metalen producten, met name voor de windenergie en automotive industrie. Thielco werkt onder andere voor de merken Mercedes, BMW, Audi en Volkswagen.

Thielco is gevestigd in Reuver en is uitgegroeid tot een trots familiebedrijf.
Er werken ongeveer 150 medewerkers op twaalf productieafdelingen. 

Innovaties

Milieu, klimaat en welzijn van onze medewerkers spelen bij Thielco een belangrijke rol bij de keuze van (nieuwe) installaties. Thielco blijft innoveren om future-proof te blijven voor de (arbeids)markt. Tijdens de maand augustus 2016 heeft Thielco een volledig geautomatiseerd verzinproces laten vervangen. Een complete omhuizing rondom het zinkbad van afdeling Grote Verzinkerij zorgt voor een significante verbetering op het gebied van Veiligheid, Arbo en Milieu. De tweede innovatie is de gerobotiseerde centrifuge verzinkerij die onlangs in bedrijf is genomen na een ontwikkelperiode van 1,5 jaar. Deze installatie is uniek in haar soort en is ontstaan door een intensieve samenwerking tussen een Duitse en Italiaanse machinebouwer en een Nederlandse robot-ontwikkelaar.
Thielco gaat voor veiligheid, kwaliteit en productiviteit in combinatie met een hoge mate van flexibiliteit van haar personeel.

Video & foto's
 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: