Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance


Ploegendienst:
drieploegendienst & dagdienst


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 2 & 3 ; Maintenance: niveau 3


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
Prysmian Netherlands B.V.
De Flammert 1005
5854 NA NIEUW BERGEN
T. Nederland
T. 0485-34 86 42
E. hr.eindhoven@prysmiangroup.com
Bezoek website


Postadres:
De Flammert 1005
5854 NA NIEUW BERGEN

Prysmian Netherlands B.V.

Met meer dan honderd jaar ervaring is Prysmian Group in de Benelux marktleider in het leveren van kabels, systemen en diensten in de energie- en telecomindustrie. Met de merken Draka en Prysmian is de Prysmian Group in de Benelux actief op de markt van energieopwekking tot de eindgebruiker. Met producten zoals kabels en accessoires richt het merk Prysmian zich op systemen voor elektrische distributie- en transmissienetwerken inclusief installatie en onderhoud.
Het merk Draka biedt kabels voor de installerende markt in de Utiliteit Woningbouw & Industrie, Infra- en Marine, Oil & Gas sectoren. Naast voedingskabels levert Draka ook kabels en kabelsystemen voor datanetwerken en telecominfrastructuur zoals Fiber-to-the-Home. Voor deze markten en de energiemarkt levert het merk Prysmian de midden- en hoogspanningskabels en accessoires.

Het merk Draka is in 1910 opgericht als de N.V. Hollandsche Draad- en Kabelfabriek. Drie jaar later startte de Nederlandse Kabel Fabriek (NKF) in Delft. NKF werd later overgenomen door Pirelli Cavi – voorganger van Prysmian. Sinds 2011 zijn Draka en Prysmian samengekomen in het grootste kabel producerende bedrijf ter wereld: Prysmian Group.

Prysmian Group - genoteerd aan de Milan Stock Exchange en Blue Chip index – is marktleider op het gebied van hightech-kabels en systemen voor energie en telecommunicatie, met een totale omzet van circa € 7 miljard (2013). Prysmian Group is wereldwijd actief met dochterondernemingen in 50 landen met 19.000 medewerkers in totaal 86 fabrieken en wereldwijd 17 R&D-centra.
In Nederland heeft Prysmian Group 4 vestigingen in Delft, Emmen, Nieuw-Bergen en Eindhoven.

A brand of the Prysmian Group

Prysmian Group heeft twee sterke merken: Draka en Prysmian. Beide merken zijn actief in de Benelux markt. Het merk Draka is actief in de laagspannings- en telecom markt, Prysmian-kabels worden toegepast in hoogspannings- en energiedistributienetwerken. Prysmian Group in de Benelux is actief in de energiesector en telecom sector en levert zo kabels, systemen en diensten alle sectoren.

Innovaties

Wij werken continu aan het verbeteren van onze producten. Momenteel verbeteren we kabels die worden toegepast in gebouwconstructies. Deze dienen vanaf 1 juli 2017 te voldoen aan brandveiligheidsnormen (NEN 8012).  Als marktleider lopen wij voorop in het ontwikkelen en verbeteren van deze brandveilige kabels. Wij doen dit met onze eigen R&D medewerkers in testlaboratoria met ondersteuning van productie die de samples produceert.

Video & foto's
 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: