Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance


Ploegendienst:
Vijfploegendienst/ volcontinue


Niveau medewerkers:
Operator: niveau 2, 3, 4; maintenance: niveau 2, 3, 4


Afdeling:
Recruitment


Bezoekadres:
O-I Manufacturing Netherlands B.V.
Nieuweweg 25
6221 AA MAASTRICHT
T. 010 - 409 41 27
E. recruitment.maastricht@o-i.com
Bezoek website


O-I Manufacturing Netherlands B.V.

Owens-Illinois Inc. (O-I) is de grootste fabrikant van glasverpakkingen ter wereld en partner van veel vooraanstaande drank- en voedingsmiddelen merken. O-I is actief in 23 landen met 79 fabrieken en telt wereldwijd 27.000 medewerkers. Het hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten). O-I biedt veilige, duurzame, natuurlijke, onderscheidende glasverpakkingen aan een groeiende wereldwijde markt. Een aantal goede voorbeelden zijn: Heineken, Desperado’s, Nutella, potjes Hak. 

Er worden per jaar ongeveer 1 miljard potten en flessen geproduceerd voor de levensmiddelen industrie.

Waarden O-I
O-I staat voor Veiligheid (de topprioriteit komt voor productie en winst), Passie (open, eerlijk een daadkrachtig een beter O-I creëren), Teamwork (samenwerken om sneller verder te komen), Integriteit (doe altijd het juiste), (Excellentie voortdurend verbeteren), Klantgericht (wij winnen wanneer onze klanten winnen) en Diversiteit (bekijk het van verschillende kanten).

INNOVATIES

De ovens van innovatie aanwakkeren
Michael Owens heeft de manier hoe glas de afgelopen 5000 jaar gefabriceerd werd veranderend met zijn miraculeuze machines. Sinds die tijd is het bedrijf nooit gestopt met het ontwikkelen van zichzelf als organisatie en zijn omgeving: het onder licentie laten uitbrengen van machines dat glazen flessen produceert tot aan zelfstandig en geautomatiseerde software ontwikkelen dat producten controleert op fouten. O-I heeft ervoor gezorgd dat elk productieproces geautomatiseerd werd, wat geresulteerd heeft dat de duurzame aspecten van glas gebruikt kon worden in het dagelijkse leven.
 O-I is heel trots op hun nieuwe MAGMA technologie (Modular Advanced Glass Manufacturing Asset) https://www.youtube.com/watch?v=xkoBJhbO6pE 

Je uitdrukken met de verpakkingen van O-I
Klanten heb je in alle soorten en maten en elke klant heeft zijn eigen smaak dat zich constant ontwikkelt, dit betekent dus dat bedrijven zich moeten gaan onderscheiden van de competitie door middel met hun producten. Dat is precies wat O-I voor andere bedrijven kan betekenen doormiddel met technologie dat O-I ‘Expressions’ noemt. Met Expressions heb je oneindig veel mogelijkheden van effecten en kleuren. Je kan de verpakking van het glas zelfs afstemmen op een specifieke- regio, markt, event of zelfs één fles.

Oneindige Duurzaamheid
Een duurzaam product is een beter product voor de wereld en voor alle bewoners van de planeet. O-I is een leider in de glasverpakking industrie. 
Daarom heeft O-I zich een aantal doelstellingen opgesteld: Een 25% vermindering van broeikasgas uitstoten bereiken in 2030, en in 2025 tenminste al een vermindering van 10%. Ervoor streven dat in 2025 50% van onze producten uit gerecycled glas bestaat van consumenten. In 2017 was het laagste percentage 37% gerecycled glas in de producten.

0 incidenten
Veiligheid speelt ook een hele grote rol binnen O-I. gemiddeld gaan er 3 jaar voorbij voordat er een incident gebeurt, dat moet in 2025 gemiddeld 4 jaar worden voordat er een incident gebeurt. Dit wordt gerealiseerd doormiddel van face-to-face communicatie met medewerkers op de vloer om zo de betrokkenheid te vergroten.

Verhoging van Leiderschap ontwikkeling en diversiteit
We zullen blijven werken aan een cultuur dat draait om het welzijn van de medewerkers en aan een omgeving waar er ontwikkelmogelijkheden zijn voor iedereen. We focussen op alle aspecten van diversiteit binnen het managementteam wat ook inhoudt dat er meer vertegenwoordiging moet komen van vrouwen in de senior rollen.

Gemeenschappen
We zien ontzettend veel mogelijkheden om een positieve impact te hebben op onze planeet en in de gemeenschappen waar O-I actief is. We werken samen met klanten, leveranciers en lokale leiders om zo het collecteren van glas te verhogen naar 75% in 2025.

FOTO'S

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: