Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance, Laboratoriumtechniek


Ploegendienst:
Twee-, drie-, vijfploegendienst en dagdienst


Niveau medewerkers:
Procestechniek: niveau 2, 3 & 4; Maintenance: niveau 3 & 4; Lab: niveau 3 & 4


Afdeling:
Opleidingen


Bezoekadres:
Nyrstar Budel
Hoofdstraat 1
6024 AA BUDEL-DORPLEIN
T. Nederland
T. 0495-512260 en 0495-512295
E. maartje.vanhunsel@nyrstar.com
Bezoek website


Postadres:
Postbus 2001
6020 AA BUDEL-DORPLEIN

Nyrstar Budel

Met een productie van 300.000 ton zink per jaar, is Nyrstar Budel een van de belangrijkste zinksmelters in de wereld. De voornaamste producten zijn zink- en legeringen voor zinkgalvanisering.  In vier productie-stappen wordt zinkmetaal geproduceerd met een zuiverheid van 99,995%. Van dit zeer zuivere zink worden, soms na legeren met andere metalen, blokken gegoten van 25 tot wel 4000 kg.

Alle overige bestanddelen die in het zinkconcentraat zitten worden ook verwerkt tot producten waarvan zwavelzuur en het zogenaamde Budel Leach Product (een lood- en zilverhoudend product) de belangrijkste zijn.

Eén van de voornaamste toepassing van zink is het beschermen van staal tegen roesten. Een zinklaag verhoogt de levensduur van staal met een factor 5! Voorbeelden hiervan zijn: auto’s, vangrails en fietsenrekken. Maar zink zit ook in batterijen, autobanden, verf, zonnecrèmes, vitaminepreparaten en geneesmiddelen. Zwavelzuur wordt veel gebruikt in de chemische industrie zoals bijvoorbeeld bij de productie van kunstmest en nylon. Het Budel Leach Product wordt geleverd aan bedrijven, die hieruit puur lood en zilver produceren voor verdere verwerking.

Nyrstar is een wereldwijd concern met vestigingen in Australië, Noord- en Zuid Amerika en Europa. In Europa zijn er vestigingen in Nederland, Frankrijk, Noorwegen en België.  De vestiging in Nederland ligt in Budel. Budel ligt op de grens van Limburg en Noord Brabant vlakbij Weert.

The Nyrstar Way

Als wereldwijd multimetaalbedrijf met een leidinggevende positie in de zink – en loodindustrie, zetten wij veiligheid voorop als dé absolute nummer één waarde die het denken en doen bepaalt van al onze 5.500 medewerkers wereldwijd (waarvan ongeveer 450 medewerkers in Budel).

Om onze leiderschapsplaats te behouden en verder te versterken, streven we voortdurend strategische doelstellingen na die gebaseerd zijn op een ambitieuze en duidelijke visie. Onze zeer gedreven teams die via continue verbeterprogramma’s onze doelstellingen waarmaken, kan je typeren als ‘mensen van hun woord’, collega’s die er elke dag opnieuw samen voor gaan.

Wij stimuleren en koesteren medewerkers die creatief meedenken en verantwoordelijkheid nemen, en dit op alle niveaus, zodat we kunnen uitblinken in alles wat we doen. Wij waarderen de inzet en gedrevenheid van onze medewerkers met een competitief salarispakket en uitgebreide mogelijkheden tot persoonlijke groei en ontwikkeling.

Tot slot is, in onze overtuiging, open en eerlijke communicatie en wederzijds respect voor elkaar essentieel om tot goede resultaten te komen.

Deze unieke manier van werken, die wij de Nyrstar Way noemen, draagt bij tot het succes van onze medewerkers en dus ook tot de groei van onze onderneming.

Innovaties

  • Overschakeling naar een nieuw type concentraat na de sluiting van de Century Mijn (Australië)
  • Uitbouw van een fumerinstallatie in Hoyanger (Noorwegen), een zusterbedrijf van Nyrstar Budel
  • Het opereren van twee biologische waterzuiveringen

Video & foto's
 

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: