Een wereldbaan, altijd dichtbij

Type bedrijf:
Procestechniek, Maintenance


Ploegendienst:
twee-, vierploegendienst en dagdienst


Niveau medewerkers:
Operator: niveau 2, 3, 4; Maintenance: niveau 4


Afdeling:
HR


Bezoekadres:
Aliaxis Nederland
Industrieterrein 11
5981 NK PANNINGEN
T. Nederland
T. 077-308 86 53
E. sdebruijn@aliaxis.com
Bezoek website


Postadres:
Postbus 7149
5980 AC PANNINGEN

Aliaxis Nederland

Akatherm BV is een onderdeel van de Aliaxis groep, een toonaangevende en internationale producent van kunststof leidingsystemen voor de Bouw, Industrie en Infra. Akatherm ontwikkelt, produceert en verkoopt haar gespecialiseerde afvoersytemen en fittingen voor druktoepassingen wereldwijd en is verantwoordelijk voor de marketing en verkoop van Aliaxis producten in Nederland. Akatherm in Panningen maakt met behulp van spuitgietmachines kunststof fittingen zoals bochten, T-stukken verlopen en verbindingsmoffen.

De Akatherm kunststof fittingen worden gebruikt voor hemelwaterafvoer en sanitair systemen. Deze afvoersystemen kom je tegen in bijna alle gebouwen. Het specialistische afvoersysteem Akasison is een volvulling afvoersysteem en wordt toegepast in grote gebouwen zoals bedrijfshallen en hoogbouw. De Akatherm drukfittingen worden gebruikt voor drukleidingen voor water, gas, perslucht en leidingen voor chemische installaties.

Deze producten worden veel toegepast in de industrie en infrastructuur installaties.

Akatherm is gevestigd in Panningen.

 

INNOVATIES

Akatherm BV is continu in beweging en gefocust op innovatie.

Zo heeft Akatherm sinds 2013 een aantal vol automatische productiecellen in werking. Sindsdien is automatisering in een stroomversnelling geraakt. Dit heeft ervoor gezorgd dat de productiesnelheid aanzienlijk is verhoogd. Daarom werkt Akatherm in continudienst middels een 4-ploegenrooster.

In 2017 is onze testfaciliteit gebouwd (zie onderstaande foto). Hierdoor kunnen Akatherm en andere Aliaxis-bedrijven producten ontwikkelen en testen. Eveneens kunnen (internationale) consultants hier demonstraties en trainingen krijgen. Hierdoor krijgen ze inzicht in de producten, worden ze beter geïnformeerd en overtuigd om voor onze systemen te kiezen.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: