Een wereldbaan, altijd dichtbij

Fotoalbum

Open Dag Operator 2014 - Wienerberger Tegelen

Zaterdag 17 mei jl. opende Wienerberger in Tegelen voor 42 jongeren (14 t/m 26 jaar) en ouders haar deuren. Wienerberger maakt keramische dakpannen en hulpstukken in verschillende vormen, kleuren en formaten.
Jongeren kregen tijdens deze dag de mogelijkheid om in een 'echte' fabriek te zien wat het beroep van operator inhoudt.
 
Na een welkomstwoord door Jan Fila, regiomanager Dakpancluster, informatie over het bedrijf door Peter de Bruyn, directeur Personeelszaken, en het productieproces door Ruud van Tour, Manager Techniek Nederland, begon de rondleiding door de fabriek. De rondleiding bracht de bezoekers langs de kleiopslag, draaitafelpersen hulpstukken en de pannenpersen, de tunneloven/drogerij, sortering en verpakking, gipserij en opslag. Hierdoor kregen ouders en leerlingen een duidelijk beeld van hoe de operators van Wienerberger de keramische dakpannen en hulpstukken maken.
 
Bij terugkomst in de showroom waren er nog korte presentaties van Procestechniek Limburg (PTL) en Arcus College. PTL vertelde over de personeelsvraag van de 40 lidbedrijven die t/m 2016 rond de 380 operators nodig hebben. Namens het Arcus College vertelde docent Ed Hermans en leerling Jur de Kievit over de top-opleiding OperatorClass Limburg met opleidingslocaties in Heerlen en Roermond.

< Ga terug naar overzicht

Deelnemende bedrijven: