Een wereldbaan, altijd dichtbij

“Na mijn eerste stage viel het kwartje, ik word operator.”

“Zo vader zo zoon” is zeker van toepassing op Tim en Niels van der Hoek uit Roermond. Vader Tim is al jarenlang werkzaam bij AkzoNobel in verschillende functies op locaties in Indonesië, Verenigde Staten, Duitsland en nu als site-manager in Geleen. “Problemen oplossen, een grote fabriek met weinig mensen en ’s avonds in het oranjekleurige licht door een goed draaiende fabriek lopen, dat geeft me nog steeds een positief gevoel. Hier voel ik me thuis. Dat blijft leuk”. Hij raakte in de ban van chemie door zijn basisschool-vriendje, waarmee hij met de chemiedoos experimenteerde.


Zijn zoon Niels studeert voor operator niveau C bij het Techniekcollege Arcus-Leeuwenborgh. Hij maakte kennis met procestechniek via de Week van de Procestechniek & Maintenance en een Open Dag op het Chemelot-terrein. Opvallend is dat de moeder van Niels ook in het vak zit. Ze is opgeleid als procestechnoloog.
 
Het kwartje viel echter pas bij Niels eerste stage bij Solvay Chemie in Herten. “Ik merkte toen dat procestechniek echt bij mij paste. De stagewerkzaamheden waren afwisselend, ik mocht veel doen, begon te beseffen hoe verschillende processen werkten en er was een gezellige collegiale sfeer. Dat goede gevoel werd tijdens mijn opleiding nog eens versterkt door het wekelijkse bezoek aan de proeffabriek in Heerlen, het hoogtepunt van de week”.
 
Niels maakt momenteel zijn operator C studie af en treedt eind 2017 in de voetsporen van zijn vader. Wel bij een chemisch bedrijf, want de complexiteit van de reacties en het nauwkeurig regelen liggen hem wel. “Misschien bij Solvay Chemie in Herten, dat is 10 minuten fietsen van huis” vertelt Niels met een glimlach. “Hier is het kwartje toch gevallen”.

Terug naar het overzicht

Deelnemende bedrijven: